Справа екс-беркутівців: прокурор оприлюднив дані балістичної експертизи

Справа екс-беркутівців: прокурор оприлюднив дані балістичної експертизи

Укрінформ
Святошинський райсуд столиці переніс на 24 січня розгляд справи п`ятьох колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут", яких звинувачують у вбивстві 48 активістів Євромайдану 20 лютого 2014 року.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення ухвалив суддя Сергій Дячук.

Сьогодні учасники засідання розглянули фото, відеоматеріали і документи про обставини загибелі євромайданівця Романа Варениці.

Прокурор Яніс Сімонов оприлюднив дослідження балістичної експертизи, яка свідчить, що активіст загинув від вогнепального поранення. Кулі були випущені зі снайперської гвинтівки.

Сторона обвинувачення вважає, що до вбивства Варениці причетний один з колишніх бійців "Беркута", який перебуває у розшуку.

"Ми можемо говорити і звертати увагу суду на те, що кулі були випущені з автомата співробітника спецроти "Беркута", який зараз оголошений в розшук. Я не можу зараз назвати його прізвище ", - зазначив прокурор Сімонов.

Як відомо, Святошинський суд Києва розглядає справу стосовно п'ятьох колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут" Олександра Маринченка, Сергія Тамтури, Олега Янишевського, Павла Аброськіна і Сергія Зінченка, яких звинувачують у розстрілі 48 активістів Євромайдану на вул. Інститутській в Києві 20 лютого 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-