Україна отримала заяву Януковича з проханням ввести війська РФ - Луценко

Україна отримала заяву Януковича з проханням ввести війська РФ - Луценко

Оновлено
Укрінформ
Головна військова прокуратура отримала від секретаріату ООН фотокопії заяви екс-президента України Віктора Януковича з проханням ввести в Україну війська Російської Федерації. 

Про це написав на своїй сторінці у Facebook генпрокурор Юрій Луценко.

"Головна військова прокуратура отримала через Постійне представництво України офіційний лист секретаріату ООН з наданням українській стороні завіреної офіційною печаткою ООН фотокопії заяви Януковича від 01.03.2014 з проханням ввести війська Російської Федерації в Україну та всі офіційні матеріали, які були додані від РФ до заяви представника РФ в ООН Чуркіна!" - повідомив він.

Луценко зауважив, що всі отримані українським слідством матеріали визнані ООН офіційними документами, які надала РФ. 

"Слідством військової прокуратури отримано беззаперечні документальні докази держзради Януковича. Дозвіл на оприлюднення мною даних досудового слідства отримано від старшого прокурора у провадженні про держзраду Януковича", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, захист екс-президента Віктора Януковича вимагає допитати головного військового прокурора Анатолія Матіоса як свідка у справі про держзраду.

Відповідне клопотання адресоване до Генпрокуратури.

Головна військова прокуратура, очолювана Матіосом, звинувачує Віктора Януковича як колишнього президента України у бездіяльності, яка полягала у нереагуванні упродовж всього 2013 року та по 1 березня 2014 року включно на виклики з боку РФ.

На засіданні Ради Безпеки ООН 3 березня 2014 року, терміново скликаному з питання України, постпред РФ Віталій Чуркін продемонстрував копію листа Януковича, в якому той закликав ввести російські війська до України. 

Раніше, 1 березня, Рада Федерації підтримала звернення президента Росії Володимира Путіна та дала згоду на введення Збройних сил РФ на територію українського Криму. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-