Куценко: НАБУ завело справу на Гонтареву та главу Фонду гарантування

Куценко: НАБУ завело справу на Гонтареву та главу Фонду гарантування

Документ
Укрінформ
Національне антикорупційне бюро порушило провадження проти голови Нацбанку Валерії Гонтаревої і директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтина Ворушиліна щодо махінацій з активами ліквідованих банків на суму близько 315,6 млрд грн.

Про це повідомив у Фейсбуці екс-прокурор ГПУ Владислав Куценко.

"На підставі мого рапорту НАБУ розпочало розслідування діяльності Гонтаревої та Ворушиліна! Кримінальне провадження зареєстроване в ЄРДР за №52017000000000006 за ч.3 ст.365-2 Кримінального кодексу України", - написав він і розмістив фотокопію відповіді керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького на запит народного депутата Сергія Соболєва з цього питання.

За словами Куценка, у рапорті він порушив питання про махінації з активами ліквідованих банків на суму близько 315,6 млрд грн та про можливу причетність до них очільниці НБУ та директора-розпорядника ФГВФО.

"Мова йде про штучне заниження вартості активів 68 ліквідованих банків з 415 млрд грн до 99,4 млрд грн з метою продажу таких активів за безцінь підконтрольним суб’єктам, що у свою чергу призводить до плачевних наслідків для економіки та до масових невиплат боргів вкладникам таких банків", - уточнив екс-прокурор ГПУ.

Він додав, що у першому рапорті зазначив "лише про маленьку частину із всіх наявних у нього фактів".

"Враховуючи, що провадження все ж таки зареєстрували, у найближчий час я передам детективам НАБУ додаткові наявні у мене достатньо серйозні матеріали".

Куценко також звернув увагу на те, що у разі доведення вини порушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна або без такої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-