Муженко застерігає військкомати від

Муженко застерігає військкомати від "ефекту звикання"

Укрінформ
Начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії Віктор Муженко заявив, що головним завданням Збройних Сил України, як і раніше, є реагування на військові загрози та на зовнішні виклики, які мають тенденцію до загострення.

Про це він сказав під час розширеної наради з керівним складом військових комісаріатів України, повідомляє Управління зв'язків із громадськістю Збройних Сил України.

«Хотів би всіх застерегти від ефекту звикання. Мовляв десь там тривають бойові дії, створені угруповання, військовослужбовці яких постійно виконують бойові завдання. Для когось така віддаленість цих дій може створити ілюзію, що ця ситуація зовсім не впливає на процеси у Збройних Силах та на діяльність військових комісаріатів. Усе навпаки. Загрози, що існують на стратегічному рівні, нікуди не зникли, і ми маємо бути готовими до адекватної відповіді на них», - заявив Муженко.

Він зауважив, що вся система комплектування Збройних Сил України та організація бойової підготовки частин та підрозділів у 2016 році були спрямовані на підвищення їх спроможності ефективно реагувати на існуючі загрози. Відпрацювання цих питань буде продовжено і в 2017 році.

«Деякі з цих загроз є актуальними, деякі - можливими, деякі - менш імовірними. Але ми маємо бути готовими реагувати на всі. Для протидії таким зовнішнім загрозам Україні потрібні боєздатні військові частини, ефективні та злагоджені органи військового управління. Військові комісаріати мають відіграти свою вагому роль у якісному комплектуванні Збройних Сил України», - сказав Муженко.

Очільник Генштабу підкреслив, що військовим комісаріатам важливо підтримувати динаміку набору громадян на службу за контрактом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-