У НАБУ не виключають допиту Порошенка у справі Онищенка

У НАБУ не виключають допиту Порошенка у справі Онищенка

Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник не виключає, що Президент Петро Порошенко може бути викликаний на допит у справі стосовно заяв народного депутата Олександра Онищенка.

Про це він повідомив в інтерв'ю "5 каналу", відповідаючи на запитання, чи можуть теоретично обставини скластися так, що Президент буде давати свідчення в НАБУ щодо заяв Онищенка.

"Цього виключати не можна. Але хотів би звернути увагу, як змінювалася риторика пана Онищенка. Якщо на початку розслідування він заявляв, що це його чесний бізнес, а НАБУ відбирає в нього бізнес, ніяких доказів немає, то зараз він фактично визнає те, що "так, там були якісь певні схеми, але моя справа заполітизована, тому що я такий там герой". Тому ми поки що сприймаємо його заяви виключно як намір політизувати своє кримінальне провадження, щоб відволікти увагу суспільства від того, що 3 мільярди гривень завдано збитків державі. І це, мені здається, його основний мотив", - сказав Ситник.

За його словами, наразі перевіряються слова Онищенка про купівлю ним депутатського мандата, і кілька людей вже викликані на допит.

Директор НАБУ нагадав, що відомство відкрило кримінальне провадження за ст. 369 Кримінального кодексу України, яке стосується дачі хабара. "Але ми все-таки очікуємо, що це будуть не загальні якісь заяви, а якась конкретна інформація і конкретні якісь, якщо є, записи. Вони існують зараз зі слів Онищенка, можливо, якщо він передасть записи, якщо дасть конкретні свідчення, ми зможемо дальше рухатись по цих провадженнях", - резюмував Ситник.

Як повідомляв Укрінформ, Онищенко заявив 1 грудня, що передав агентам ФБР аудіозаписи розмов Президента України Петра Порошенка та його оточення, що нібито підтверджують їх причетність до корупції. Адміністрація Президента звинувачення категорично заперечує.

В Україні народний депутат Онищенко підозрюється в організації корупційної схеми, що завдала збитків державі у розмірі понад 3 млрд грн.

Верховна Рада 5 липня позбавила Онищенка недоторканності, а також проголосувала за його затримання та арешт. Однак до того сам він, користуючись депутатською недоторканністю, встиг виїхати за межі країни. Онищенко заявляв, що перебуває у Лондоні, звідки планує судитися з українськими правоохоронцями.

10 серпня Національне антикорупційне бюро оголосило Онищенка в розшук.

Служба безпеки України звинуватила Онищенка у шпигунстві на користь Росії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-