У Нафтогазі очікують провокацій від Газпрому через брак ресурсів у морози

У Нафтогазі очікують провокацій від Газпрому через брак ресурсів у морози

Укрінформ
Російський монополіст "Газпром" у зв'язку з екстремальними морозами, що насуваються на РФ, та нестачею палива для забезпечення споживачів у країні може вдатися до провокації проти України, звинувативши її у спробах здійснити відбір газу з транзитного потоку.

Про це йдеться на сторінці НАК "Нафтогаз України" у Facebook.

"Арктичні холоди торкнулися України лише краєчком та лише на декілька днів. Справжні холоди - в Росії. Цілком імовірна ситуація, коли Газпрому не вистачить ресурсів і на обігрів своїх, і на експорт в ЄС. Тоді крайніми намагатимуться зробити нас", - йдеться у дописі.

У компанії зазначають, що закиди Росії можуть стосуватися того, що Україна відбирає газ із підземних сховищ.

"Чекаємо на улюблену пісню: лякати тим, що Україна відбирає газ із власних підземок. Це наш газ, ми його закачали у сховища саме для того, щоб зимою відбирати. Жодних зобов'язань допомагати Газпрому нашими запасами, коли йому не вистачає, в України нема", - наголошують у НАК.

"Нафтогаз" звертає увагу на те, що Укртрансгаз щодня публікує дані про заявлені обсяги транзиту, фактичні надходження газу, фактичний транзит можна ознайомитися на сайті  http://utg.ua/live.

При цьому "Нафтогаз" поділився публікацією у Facebook експерта з енергетичних питань Михайла Гончара, який висловив думку, що найближчі дні продемонструють, чи відважиться Кремль на директиву "Газпрому" щодо провокування ІІІ газової кризи.

"Не бракує пропагандистських "прогнозів" в путоЗМІ про те, що Україна ось-ось розпочне відбір газу з транзитного потоку. "Газпром" відважився навіть на ризикований експеримент - використання "Північного потоку" з перевантаженням - на 10% потужності порівняно з номінальною", - зазначив екперт.

На його думку, все це робиться з метою, щоб "у "час "Х" (коли надійде вказівка з Кремля) припинити транзит через Україну".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-