Чалий вважає, що Трамп не змінить санкційну політику США проти Росії

Чалий вважає, що Трамп не змінить санкційну політику США проти Росії

Укрінформ
Прагматична республіканська більшість у Конгресі розуміє, наскільки важливо активно тиснути на Росію через загрози, які вона становить для країн регіону і безпосередньо для США. Це завадить новій адміністрації послабити існуючі санкції проти РФ.

Таке переконання висловив у ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу посол України в США Валерій Чалий.

"Щодо санкцій проти Росії, очевидно, що прагматичні республіканці, передусім у Конгресі, розуміють важливість продовження активної політики на цьому напрямі. Я не думаю, що санкції, пов'язані з Кримом, будуть скасовані", - підкреслив дипломат. 

Що ж стосується обмежень, введених США через агресію росіян на Донбасі, на думку посла, все залежатиме від того, чи виконає Москва умови за "Мінськом". 

"Навряд чи бажання зіграти "швидку партію" з Путіним знайде результативне рішення, якщо тільки Росія повністю не виконає Мінські домовленості. При цьому, можливо зросте роль інших інструментів, у тому числі надання оборонної зброї для України", - зазначив Чалий.

Він також спрогнозував, що зовнішня політика США в наступні роки "скоріше за все, наблизиться до політики з позиції сили". При цьому, роль окремих країн, на противагу міжнародним інституціям, значно підвищиться. З іншого боку, "очевидно, буде нарощуватися ефективність збройних сил і правоохоронної системи", про що йшлося під час кампанії, наголосив український дипломат.

"Але в цілому я дивлюсь на наступний період як на період можливостей", - підкреслив Валерій Чалий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-