Автопарком Верховної Ради за два роки скористався 241 депутат

Автопарком Верховної Ради за два роки скористався 241 депутат

Укрінформ
За період діяльності Верховної Ради VIII скликання службовим автомобілем скористалися понад 240 народних депутатів.

Про це йдеться у відповіді Апарату Верховної Ради на інформаційний запит Укрінформу.

«Упродовж діяльності Верховної Ради VIII скликання 241 народний депутат використовував службові автомобілі», - зазначено в повідомленні.

У відомстві підкреслили, що згідно з вимогами ч.8 ст.23 закону України «Про статус народного депутата України» народним депутатам надається автотранспорт Верховної Ради для вирішення питань, пов'язаних із здійсненням депутатських повноважень в межах міста Києва.

Зокрема, народним депутатам надається право виклику чергового автомобіля. При цьому місячний ліміт використання чергового авто становить 25 годин.

«У разі використання встановленого ліміту до закінчення місяця народний депутат втрачає право на користування службовим автомобілем», - роз'яснили в Апараті ВР.

Крім того, у нічні години, а також у вихідні та святкові дні службовий автомобіль надається депутатам тільки для поїздок до лікарень, аеропортів та на вокзали. Замовлення виконується за умови пред'явлення водію посвідчення народного депутата.

Станом на 20 грудня 2016 року на балансі автобази Управління справами Апарату Верховної Ради нараховується 134 одиниці легкових автомобілів.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Голова Верховної Раді Андрій Парубій повідомив, що за його дорученням проводиться аудит автопарку. Перевірку ініційовано після того, як декілька народних депутатів, а також перший віце-спікер Ірина Геращенко заявили про значне перевищення лімітів на використання службовим автомобілем в той час, коли вони цими машинами не користувались.

Конституційний склад Верховної Ради України - 450 народних депутатів. Станом на 30 грудня 2016 року в парламенті 423 депутата.

Верховна Рада VIII скликання почала роботу в листопаді 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-