Охендовський божиться, що не тікатиме за кордон

Охендовський божиться, що не тікатиме за кордон

Укрінформ
Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський обіцяє з'являтися на всі виклики слідчого, а у разі закордонного відрядження - повертатися до України.

Про це він заявив під час спілкування з журналістами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я точно буду в Україні, я точно з'являтимусь на всі без винятку слідчі дії і проведення деяких сам вимагатиму", - сказав Охендовський.

Голова ЦВК зауважив, що досить часто буває у закордонних відрядженнях, і вже після відкриття проти нього кримінального провадження неодноразово виїжджав за кордон, але завжди повертався.

"Голова ЦВК достатньо часто відбуває у закордонні відрядження і неодноразово я перебував за кордоном за той час, з якого почалося це кримінальне провадження, і завжди повертався і буду це завжди робити, оскільки, по-перше, тут живуть мої діти, тут живе моя родина, тут моя земля і моя країна, які я люблю. А по-друге, мені абсолютно немає чого боятися, якщо справа розглядатиметься у законний публічний спосіб", - підкреслив він.

Крім того, керівник Центрвиборчкому не має наміру йти з посади.

"Сам не планую, тому що це буде з мого боку, по-перше, визнанням того, що мені є чим собі дорікнути, але абсолютно нічого немає. По-друге, я б не хотів, щоб ЦВК залишалася без голови. Жодних підстав для цього я не бачу", - сказав Охендовський, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, чи планує він ініціювати власне відсторонення від посади.

Як повідомляв Укрінформ, 21 грудня відбулося засідання Солом'янського районного суду міста Києва щодо обрання Охендовському запобіжного заходу. Спеціалізована антикорупційна прокуратура і НАБУ вимагали застосувати щодо голови ЦВК запобіжний захід у вигляді застави та відсторонення від посади, проте суд визначив йому лише особисте зобов'язання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-