Охендовський заперечує, що відмовився від одночасного допиту з Трепаком

Охендовський заперечує, що відмовився від одночасного допиту з Трепаком

Укрінформ
Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заперечує, що нібито відмовився від одночасного допиту з колишнім заступником голови СБУ Віктором Трепаком у НАБУ, й запевнив, що зацікавлений у проведенні такого допиту.

Про це він заявив під час спілкування з журналістами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, за словами голови ЦВК, у понеділок 26 грудня він був на допиті в Національному антикорупційному бюро, й після його завершення детективи запропонували провести одночасний допит із Трепаком. Охендовський підкреслив, що зацікавлений у проведенні такого допиту.

"Ми заявили слідчому про те, що наполягаємо на проведенні одночасного допиту з Трепаком, але після того, як будуть дотримані наші процесуальні права, і нам буде надана можливість ознайомитися з матеріалами справи. Ми не хочемо, щоб допит пройшов в пусту", - зазначив Охендовський.

У зв'язку з тим, що ані адвокати, ані сам очільник Центрвиборчкому не були ознайомлені з матеріалами справи, а сам одночасний допит із Трепаком їм було запропоновано без попередніх домовленостей, голова ЦВК зауважив, що від такого допиту відмовився, запропонувавши провести його пізніше.

"Цей допит, на мій погляд, є дуже і дуже важливим для того, щоб встановити хто є дійсно замовником фабрикування кримінальної справи щодо мене, хто координував дії пана Трепака... Але абсолютно зрозуміло, що проведення якісного одночасного допиту можливо лише в тому випадку, коли ми попередньо ознайомимося з матеріалами справи, вивчимо протокол першого допиту Трепака, зможемо підготуватися і поставити ті питання, які необхідні для встановлення істини", - підкреслив Охендовський.

Крім того, він запевнив, що хотів би, аби такий одночасний допит із Трепаком був публічним, і на ньому були присутні представники засобів масової інформації, але попросив не називати такий допит «очною ставкою».

Як повідомлялося раніше, окремі ЗМІ з посиланням на власні джерела в НАБУ поширили інформацію про нібито відмову голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського провести одночасний його допит з колишнім заступником голови СБУ Віктором Трепаком.

Трепак у травні цього року передав до Національного антикорупційного бюро так звану чорну бухгалтерію "Партії регіонів", у якій нібито фігурує і ім'я Охендовського. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-