Луценку поскаржилися з Центрвиборчкому на НАБУ та САП

Луценку поскаржилися з Центрвиборчкому на НАБУ та САП

Укрінформ
Член Центральної виборчої комісії Олександр Шелестов звернувся до ГПУ із заявою про кримінальне правопорушення, вчинене детективами НАБУ, які проводили обшук у його робочому кабінеті замість кабінету голови ЦВК Михайла Охендовського.

Про це інформує прес-служба Центрвиборчкому. 

«Член Центральної виборчої комісії Олександр Шелестов звернувся до Генерального прокурора України Юрія Луценка із заявою про кримінальне правопорушення за фактом незаконного обшуку в його службовому кабінеті детективами Національного антикорупційного бюро України», - йдеться в повідомленні.

Шелестов зауважив, що в ніч проти 14 грудня детективи НАБУ провели обшук у його кабінеті № 401 на підставі ухвали Солом'янського районного суду Києва від 13 грудня, якою надавався дозвіл на проведення обшуку «в кабінеті голови ЦВК № 401» у будівлі Центрвиборчкому.

При цьому у ЦВК підкреслили, що вказаний кабінет з 2007 року є службовим кабінетом Шелестова, а не голови, й на дверях розміщена відповідна табличка. Попри це детективи все ж провели обшук у кабінеті.

Крім того, у Центрвиборчкомі заявили, що обшук проведено вночі - з 23:12 13 грудня до 00:30 14 грудня 2016 року, що суперечить законодавству.

Водночас Шелестов наголосив, що в рамках кримінального провадження від 30 травня 2016 року в приміщенні ЦВК неодноразово за 10 ухвалами суду вчинялись інші процесуальні дії, що полягали, зокрема, у тимчасовому доступі до речей і документів та їх вилученні, а відтак, за його словами, працівникам НАБУ було достовірно відомо про розташування кабінету голови Центрвиборчкому.

«За таких обставин дії старшого детектива НАБУ та прокурора САП щодо підготовки клопотання та внесення його до суду в разі помилкового зазначення в клопотанні недостовірних відомостей свідчать про допущення ними службової недбалості, а в разі умисного вчинення таких дій - службового підроблення, за що частиною першою статті 366 та частиною першою статті 367 Кримінального кодексу України передбачено кримінальну відповідальність», - відзначили у Центрвиборчкомі.

У цьому зв'язку Шелестов вважає дії окремих посадових осіб НАБУ та САП протиправними й такими, що «повинні бути кваліфіковані компетентними органами як злочинні, а згадані особи - притягнуті до кримінальної відповідальності».

Як повідомляв Укрінформ, 19 грудня ЦВК звернулася до ГПУ, САП, комітетів ВР з питань запобігання і протидії корупції та з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, а також до НАБУ з проханням з'ясувати обставини й законність обшуку, проведеного детективами НАБУ в ніч проти 14 грудня в робочому кабінеті одного з членів комісії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-