У САП є дані, що Охендовський може втекти. Просять заставу більше мільйона

У САП є дані, що Охендовський може втекти. Просять заставу більше мільйона

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура має намір висловити клопотання у Солом`янському райсуді столиці про обрання для голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського запобіжного заходу у вигляді застави розміром 1 млн 291 тис. грн.

Про це повідомив журналістам заступник керівника САП Володимир Кривенко перед початком судового засідання, передає кореспондент Укрінформу.

"Є в нас такі дані, що (він - ред.) може покинути межі України. Чому ми і просимо обрати таку міру запобіжного заходу", - сказав представник САП.

Кривенко додав, що застава розміром 1 млн 291 тис. грн  дорівнює сумі отриманої Охендовським неправомірної вигоди.

Прокурор також повідомив, що проситиме в суді арештувати майно голови ЦВК  для забезпечення належних процесуальних обов’язків.

Як повідомлялося, 13 грудня детективи Національного антикорупційного бюро вручили голові ЦВК Михайлу Охендовському підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України ("Одержання хабарів у великому та особливо великому розмірах особою, яка займає особливо відповідальне становище"). Вказані статті діяли на момент скоєння злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-