Охендовський: Під час обшуку було вилучене велике триметрове ніщо

Охендовський: Під час обшуку було вилучене велике триметрове ніщо

Укрінформ
Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявив, що детективи Національного антикорупційного бюро під час обшуку у його помешканні нічого не знайшли.

Про це він сказав перед засіданням Солом'янського райсуду Києва, де розглядається клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання керівнику ЦВК запобіжного заходу, повідомляє Укрінформ.

"У моєму кабінеті обшук не проводився. Після оголошення підозри обшук був проведений у мене вдома. Нічого не було знайдено. Фактично під час обшуку було вилучене велике триметрове ніщо", - сказав він.

Охендовський укотре заявив, що не планує виїжджати з України, адже для нього є справою честі довести свою невинуватість.

"Я нікуди тікати не збираюся. Я точно залишуся тут. Всі винні у незаконному притягненні мене до кримінальної відповідальності неодмінно будуть покарані", - заявив він.

Голова ЦВК також висловив переконання, що кримінальна справа щодо нього є замовною. "Виконавцями змушені виступати ті люди, які отримують відповідні завдання, а щодо замовників, то вони будуть встановлені подальшим слідством, яке, я переконаний, буде проведено і суспільство дізнається правду у цій справі - хто замовляв, для чого замовляв і з якою метою. Я не буду називати прізвище. Все це буде встановлено згодом", - сказав посадовець.

Як повідомлялося, 13 грудня Охендовському вручили повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України ("Одержання хабарів у великому та особливо великому розмірах особою, яка займає особливо відповідальне становище") просто в аеропорту Бориспіль, коли голова ЦВК повернувся з Киргизстану після спостереження за виборами та референдумом. Разом із повідомленням про підозру був вручений виклик на допит.

Пізніше стало відомо, що Охендовський не прибув на допит в НАБУ з особистих причин, а дату допиту перенесли.

Ім'я Охендовського фігурує в опублікованих списках "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-