Звинувачення США в причетності до вбивства посла РФ безглузді - Держдеп

Звинувачення США в причетності до вбивства посла РФ безглузді - Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон називає "брехливими" та "безглуздими" інсинуації деяких турецьких політиків, що США начебто могли бути пов'язаними з убивством російського посла в Анкарі через те, що в Америці продовжує перебувати опозиційний проповідник Фетхулах Гюллен.

З відповідною заявою виступив у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар під час спілкування з міністром закордонних справ (Чавушоглу – ред.) висловив свої занепокоєння у зв'язку з риторикою, яка виходить з Туреччині, щодо причетності або підтримки з боку США, допомоги або будь-чого ще у цьому огидному вбивстві вчора через те, що пан Гюлен перебуває тут, у Сполучених Штатах", - зауважив Кірбі.

Він підкреслив, що це "брехливі звинувачення, абсолютно невірні та не засновані на правдивих фактах", додавши, що держсекретар досить чітко заявив про це під час розмови це з главою МЗС Туреччини.

Представник Держдепу акцентував, що зараз триває слідство.

"Ми повинні дати можливість слідчим зробити свою справу, дозволити фактам і доказам засвідчити самим за себе перед тим, як робити передчасні висновки", - наголосив представник відомства.

"Будь-які зауваження, що Сполучені Штати якимось чином підтримували, стояли за цим або навіть були прямо залучені до цього, є абсолютно безглуздими", - підкреслив речник Державного департаменту США.

Як раніше повідомляло агентство, напад на посла Росії у Туреччині Андрія Карлова стався ввечері 19 грудня в Анкарі під час відкриття фотовиставки "Росія очима турків". У російського дипломата стріляв 22-річний турецький поліцейський Мевлют Мерт Алтинташ.

Він застрелив Карлова кількома пострілами з пістолета, пояснивши свої дії помстою за політику Росії в Сирії. Внаслідок атаки постраждало ще двоє людей. Нападник був вбитий турецьким загоном спецпризначенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-