Гройсман пояснив, чому уряд вирішив націоналізувати Приват

Гройсман пояснив, чому уряд вирішив націоналізувати Приват

Відео
Укрінформ
Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо переходу ПАТ "Приватбанк" у стовідсоткову державну власність заради забезпечення стабільності у фінансовій системі країни.

Про це Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив у своєму зверненні до співвітчизників, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми прийняли це рішення, керуючись перш за все тим, щоб забезпечити стабільність банківської системи України та захистити гроші громадян України», - сказав Гройсман.

Він нагадав, що, за оцінками НБУ, розрив між сформованими резервами та кредитними ризиками станом на сьогодні сягнув майже 150 млрд грн, що поставило під загрозу подальше обслуговування клієнтів банку.

«У першу чергу мова йде про понад 3 млн пенсіонерів, понад 5 тис. студентів та 1 млн 600 тис. соціально незахищених громадян.  Мова йде також про понад 3,5 млн зарплатних рахунків по обслуговуванню 500 тисяч фізичних осіб-підприємців», - підкреслив глава уряду.

Зрозуміло, наголосив Прем’єр, що ситуація із Приватбанком могла мати вкрай негативні наслідки для всієї фінансової та банківської системи України. "Таким чином, учорашнім рішенням ми захистили майже 20 млн клієнтів банку, громадян України, а також фінансову стабільність нашої держави», - підкреслив Прем’єр.

Кабінет України на засіданні в неділю розглянув питання забезпечення стабільності у фінансовій системі країни. Беручи до уваги результати засідання Ради національної безпеки і оборони України, уряд підтримав пропозицію Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ "Приватбанк" у стовідсоткову державну власність.

Передбачено, що держава в особі Міністерства фінансів стане власником 100% акцій ПАТ "Приватбанк" та гарантує безперебійне функціонування цієї установи та збереження коштів його клієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-