Онищенко заявив, що купив свій мандат за $6 млн

Онищенко заявив, що купив свій мандат за $6 млн

Відео
Укрінформ
Народний депутат Олександр Онищенко, який ховається від правоохоронців, розповів, що купив свій мандат за $6 млн.

Про це повідомляє Слідство.інфо.

У 2014 році ЦВК відмовила Онищенко в реєстрації кандидатом у депутати, суд проти Центрвиборчкому і апеляцію він програв.

Депутат у бігах стверджує, що заплатив Давиду Жванії за передвиборчу кампанію $6 млн. За словами Онищенка, потім він зустрівся з президентом і голова ЦВК Михайло Охендовський особисто зареєстрував його.

Яких-небудь записів або інших доказів Онищенко не надав. У той же час Жванія, за даними журналістів, говорити з ними не захотів.

В адміністрації президента відповіли, що слова Онищенко "не відповідають дійсності і є вигадкою підозрюваного".

Нагадаємо: 29 червня 2016 року в Раді задовольнили подання на притягнення Онищенка до кримінальної відповідальності. Скориставшись депутатською недоторканністю, він залишив Україну, відправившись в РФ, а пізніше - до Великобританії.

6 жовтня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що прокуратура РФ направила запит про екстрадицію Онищенкп.

1 грудня в СБУ заявили, що в діях Онищенка є ознаки державної зради, так як депутат отримав паспорт громадянина РФ в обмін на співпрацю з російською владою для дестабілізації ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-