Онищенко у Німеччині намагається скасувати ордер на арешт

Онищенко у Німеччині намагається скасувати ордер на арешт

Укрінформ
Народний депутат Олександр Онищенко зараз перебуває в Німеччині, де намагається вирішити питання щодо скасування ордера на арешт і погрожує судом, якщо цього не станеться.

Про це повідомляє у понеділок Deutsche Welle.

 “Народний депутат України Олександр Онищенко намагається скасувати німецький ордер на арешт”, - йдеться у повідомленні.

За даними видання, на розгляді Федерального відомства юстиції перебуває клопотання адвокатів Онищенка про скасування ордера на арешт.  За інформацією захисту українця, ордер був виданий ще наприкінці серпня. У Федеральному відомстві юстиції, утім, не коментують, чи чинний ордер на арешт українця.

За словами адвокатів Онищенка, їхній підзахисний на даний момент перебуває у Німеччині - попри ордер на арешт. Захисники депутата повідомили DW, що 13 грудня звернуться до суду, якщо німецькі  відомства не відреагують на клопотання. Сам Онищенко через своїх юристів відхилив пропозицію видання про особисту зустріч. 

За інформацією DW, у Німеччині на фірми Онищенка оформлений великий  маєток, при якому діє центр підготовки вершників, у який він упродовж років вкладав мільйони євро. Кошти надходили через низку юридичних осіб в різних юрисдикціях - маєтком і кінним центром розпоряджається німецька фірма, яка перебуває у власності  кіпрської компанії Ostexpert Limited. Згідно з витягами з реєстрів компаній, ця ж кіпрська фірма володіє українською компанією "Пласт", яка займалася видобутком газу на низці родовищ в Україні. Через кіпрську фірму Онищенко фінансував утримання маєтку. Лише на коней депутат витратив кілька мільйонів доларів. Нині рахунки Ostexpert Limited у Латвії, за інформацією НАБУ, заблоковані. Як заявляють слідчі, ця фірма використовувалася Онищенком для незаконних операцій з газом.

Отже доки діє ордер, Онищенко не може проводити час у своєму маєтку на півночі Німеччини, повідомляє DW. Поки Комісія з контролю за файлами Інтерполу вивчає, чи є політичний підтекст у справі депутата Олександра Онищенка, він може більш-менш вільно пересуватися Європою - його міжнародний розшук формально призупинено. У середині січня очікується остаточне рішення Інтерполу щодо розшуку депутата-втікача. Якщо рішення буде негативним, йому у будь-якій країні ЄС загрожуватиме арешт і екстрадиція в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-