Голові Центрвиборчкому Охендовському вручили підозру -  НАБУ

Голові Центрвиборчкому Охендовському вручили підозру - НАБУ

Укрінформ
Голові Центральної виборчої комісії України Михайлу Охендовському вручили повідомлення про підозру.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

"13 грудня детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили голові Центральної виборчої комісії Михайлу Охендовському про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України ("Одержання хабарів у великому та особливо великому розмірах особою, яка займає особливо відповідальне становище"). Вказані статті діяли на момент скоєння злочину", - йдеться в повідомленні.

Загальна сума хабарів, інкримінованих Михайлу Охендовському, склала 161 698 доларів США, що в еквіваленті по курсу Національного банку України на час вчинення злочинів становило 1 294 438 грн.

"У ході досудового розслідування детективи Бюро встановили, що Михайло Охендовський упродовж 2012 року здійснив шість закордонних відряджень, пов’язаних зі своєю професійною діяльністю на чолі Центрвиборчкому, які, за версією слідства, профінансовано коштами Партії Регіонів. Свідчення про це містять докази, долучені до так званої "справи чорної бухгалтерії" Партії Регіонів - кримінального провадження, розпочатого детективами Бюро в травні 2016 року на підставі заяви екс-першого заступника Служби безпеки України. Підозрюваному вручено повідомлення про виклик на допит", - додали в НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-