Трамп назве ім'я нового держсекретаря США вже сьогодні

Трамп назве ім'я нового держсекретаря США вже сьогодні

Укрінформ
Обраний президент США Дональд Трамп оголосить кандидата на пост держсекретаря у своїй адміністрації вранці у вівторок (вдень або ближче до вечора за київським часом).

Оголошення імені свого кандидата в держсекретарі Трамп анонсував в Twitter.

"Я зроблю оголошення про наступного держсекретаря завтра вранці", - написав він.

У числі претендентів на пост глави американської дипломатії називають екс-кандидата в президенти Мітта Ромні, сенатора від штату Теннессі Боба Коркера, а також главу нафтової корпорації ExxonMobil Рекса Тіллерсона.

Останній зустрічався з Трампом двічі впродовж минулого тижня. Він відомий як прихильник більш тісних відносин з Москвою. У 2012 році Тіллерсон навіть отримав Орден дружби від президента Росії.

В інтерв'ю телеканалу Fox News у неділю Трамп заявив, що хороші відносини бізнесмена з РФ є його перевагою при виборі кандидатури на пост держсекретаря.

Також стало відомо, що колишній мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані, якому раніше пророкували на цю посаду, відмовився від роботи в команді обраного президента США.

Раніше повідомлялося, що Трамп розглядає на посаду держсекретаря кандидатури екс-директора ЦРУ Девіда Петреуса, сенатора від штату Теннесі Боба Коркера, екс-губернатора Массачусетсу Мітта Ромні.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-