Україна і Литва домовилися про координацію дій щодо енергетичної безпеки - Порошенко

Україна і Литва домовилися про координацію дій щодо енергетичної безпеки - Порошенко

Укрінформ
Україна і Литва домовилися про спільну координацію зусиль у питаннях захисту енергетичної безпеки.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на спільному брифінгу з Президентом Литви Далею Грібаускайте, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми домовилися про ефективну координацію наших дій і в питаннях енергетичної безпеки», - сказав Порошенко.

Він, зокрема, наголосив, що наразі надзвичайно важливою є підтримка позиції України «щодо хибності рішення Європейської комісії, яке дозволить Газпрому збільшити прокачування газу через трубопровід OPAL і може відкрити дорогу для реалізації другої черги газопроводу «Північний потік-2».

Президент переконаний, що «Північний потік-2» не має під собою жодного економічного підгрунтя і містить виключно політичну складову, щоб, на його думку, «продовжити гібридну війну, експансію, ембарго на торговельні відносини, щоб завдати економічних збитків Україні й іншим країнам, які входять до ЄС».

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 12 грудня, в Україні перебуває з офіційним візитом президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте. У рамках візиту заплановано дев'яте засідання Ради президентів України і Литви, а також другий Українсько-литовський економічний форум та урочисте відкриття Литовського скверу в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-