Зубко розповів, як тривають «другі наймасштабніші вибори»

Зубко розповів, як тривають «другі наймасштабніші вибори»

Укрінформ
Сьогоднішні масштабні вибори в новостворених об'єднаних територіальних громадах, які відбуваються в 13 областях, проходять спокійно.

Так прокоментував хід виборів в ОТГ віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко в ефірі телеканалу 112, повідомляє Урядовий портал.

"Після 25 жовтня 2015 року, це другі наймасштабніші вибори в Україні, які сьогодні відбуваються у 41 ОТГ, 13 областях країни. Виборчий процес проходить спокійно і потрібно подякувати людям, які ініціювали об’єднання, і сьогодні, приходячи на виборчі дільниці змінюють систему управління в державі", - сказав Зубко.

Він зазначив, що змінюючи систему управління в країні, громади зможуть самостійно приймати рішення, створювати виконкоми і, виставляючи пріоритети, розвивати свої громади.

«Це головний здобуток цих виборів. Сьогодні 42 політичні партії з 400 долучилися до виборчого процесу і навіть ті, хто критикував процес децентралізації, активно агітують. Після 18 грудня в Україні буде 25% громад, які об’єдналися», - зазначив Зубко.

На наступних виборах в ОТГ, які призначені на 18 грудня, очікується явка у 1,8 мільйона виборців. Вибори пройдуть у 143 ОТГ у 22 областях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-