НАБУ готове зустрітися з Онищенком за межами України

НАБУ готове зустрітися з Онищенком за межами України

Укрінформ
Корупційні заяви депутата-втікача Онищенка не допоможуть йому відвернути увагу від іншої "газової" справи, де він підозрюється у створенні газової схеми, внаслідок чого державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн.

Про це на брифінгу в Укрінформі заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, повідомляє кореспондент агентства.

"Ми зареєстрували провадження. Даємо пану Онищенку можливість, якщо він дійсно бажає ці записи оприлюднити, надати їх нам, провести розслідування і дати оцінку. А не займатися політизацією своєї справи та намагатися дискредитувати інших людей, щоб, як було дуже влучно сказано, усі потихеньку забули про його справу. Не забудемо ми про цю справу! На 3 мільярди збитків. Ніхто не забуде про цю справу!", - наголосив він. 

За словами Ситника, своїми заявами про корупцію Онищенко намагається політизувати свою газову справу, хоча ніякої політики там немає: "Якщо проаналізувати його голосування в Раді і його групи, то немає там такого голосування, яке б свідчило, що вони йшли проти системи і відстоювали там якісь права, за що щодо тих теоретично могло б здійснюватися політичне переслідування".

Директор НАБУ зазначив, що депутат переховується від слідства і не коментує дії Бюро із-за кордону. Він додав, що в НАБУ готові навіть поїхати за кордон, щоб отримати від Онищенка заявлені ним записи про політичну корупцію, якщо вони у нього є. 

"Ми хотіли з ним зустрітися на території України... Але для того, щоб прискорити розслідування, для того, щоб отримати від нього записи, ми готові з ним зустрітися у тому місці, де буде зручно обом сторонам", - сказав Ситник. 

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, коментуючи на прохання журналістів про можливість зустрічі у Варшаві, зазначив, що польська столиця могла б стати таким місцем. 

Як повідомлялося, Олександра Онищенка підозрюють у незаконному привласненні коштів шляхом створення газової схеми. За попередніми даними, унаслідок викритої схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн. 

Верховна Рада 5 липня цього року  зняла недоторканність з Онищенка, а також надала дозвіл на його арешт. 10 серпня його оголосили у всеукраїнський розшук.

29 липня депутат заявив, що перебуває у Великій Британії і подав прохання про надання йому політичного притулку.

1 грудня керівник Головного слідчого управління СБУ Георгій Остафійчук повідомив, що Служба безпеки України звинувачує Онищенка у співпраці з російською владою та порушила щодо нього кримінальне провадження за державну зраду. Остафійчук також повідомив, що Онищенко готує масовану інформаційну атаку на владу в рамках узгодженої з російською стороною стратегії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-