НАБУ розслідує заяви Онищенка щодо підкупу депутатів

НАБУ розслідує заяви Онищенка щодо підкупу депутатів

Укрінформ
НАБУ розпочало досудове розслідування фактів підкупу депутатів Верховної Ради, що були озвучені у заявах розшукуваного народного депутата Олександра Онищенка.

Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник, передає DT.UA.

"Сьогодні ми зареєстрували кримінальне провадження за заявами народного депутата Олександра Онищенка про факти підкупу депутатів. Звісно, частина із того, що він заявляв, не має, на мою думку, кримінального підгрунтя, але є певні заяви про те, що були конкретні  підкупи за конкретні  голосування. Про це говорить особа, яка брала в цьому участь.  За час моєї роботи в НАБУ, таких заяв ще не було", - сказав Ситник.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відповідні відомості про скоєння злочину, який попередньо кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі, яка займає особливо відповідальне становище).

За його словами, заяв політиків про підкупи за голосування у ВР щодня лунає чимало, але вперше про це було заявлено народним депутатом, який брав участь у цих злочинах.

"Ми вирішили, що раз є такий нюанс, що це не просто заява однієї політичної сторони проти іншої політичної сторони, а заява конкретної особи, яка підтверджує свою участь у процесах підкупу і передачі коштів депутатам, то ми будемо реєструвати це провадження", - сказав Ситник.

Директор НАБУ повідомив, що Олександрові Онищенку буде запропоновано передати слідству аудіо- та відеозаписи, які, як він заявляє, у нього є, та дати більш конкретні свідчення по кожному із питань у рамках досудового розслідування, яке було розпочате у середу, 7 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-