Климпуш-Цинцадзе розповіла, чого очікує Україна від адміністрації Трампа

Климпуш-Цинцадзе розповіла, чого очікує Україна від адміністрації Трампа

Укрінформ
Український уряд сподівається, що нова адміністрація США на чолі з обраним президентом Дональдом Трампом збереже лідерську роль у забезпеченні єдності Заходу проти російської агресії.

Про це підкреслила в ексклюзивному коментарі Укрінформу віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Ми очікуємо, що будемо спроможні представити всі свої факти й аргументи того, як розвиваються події, з яким ворогом ми маємо справу. Ми також очікуємо, що Сполучені Штати утримуватимуть свою лідерську роль у забезпеченні фронту єдності й солідарності західних країн для протидії російській агресії в Україні", - зауважила віце-прем'єр-міністр.

Вона також висловила впевненість, що нова адміністрація збереже традиційні підходи Республіканської партії в зовнішній політиці та у сфері безпеки.

"Цьому додає впевненості також триваюча двопартійна підтримка України в Конгресі США", - додала урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, Іванна Климпуш-Цинцадзе зараз перебуває з візитом у Сполучених Штатах. За її словами, мета візиту полягає в "продовженні активних контактів зі США", зокрема у сфері євроатлантичної інтеграції, а також у підтриманні зв'язків з нинішньою адміністрацією для того, щоб продовжити дії вже запущених двосторонніх механізмів.

"Крім того, важливо поспілкуватися з людьми, які представлятимуть наступний уряд, щоб висловити наше бачення, пов'язане з агресією РФ та взагалі розвитку ситуації в Україні", - зауважила віце-прем'єр.

Вона також повідомила, що в програмі її перебування в Вашингтоні – зустрічі Конгресі, Пентагоні, аналітичних центрах, а також з представниками національних громад та американськими ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-