Захід надасть Україні засобів оборони на $1,5 мільярда - Порошенко

Захід надасть Україні засобів оборони на $1,5 мільярда - Порошенко

Укрінформ
Наразі виконується 40 контрактів із країнами Заходу на поставку Україні засобів оборони на загальну суму 1,5 млрд доларів США.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час вручення у Києві державних нагород з нагоди Дня Збройних сил України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми високо цінуємо ту підтримку, яку нам надають наші західні партнери. Наразі виконується понад 40 контрактів на поставку нам різних засобів оборони на загальну суму, уявіть собі, півтора мільярда доларів", - сказав Порошенко.

Президент наголосив, що це - вагомий додаток до військового бюджету України, хоча й виглядає "більш ніж скромно у порівнянні з країною-агресором".

Водночас, Порошенко повідомив, що Україні надано такі засоби оборони, про які "не скажеш відкрито на телекамери навіть перед своїми".

"Наші друзі також надали нам бронетехніку, безпілотні літальні апарати, прилади спостереження, засоби зв'язку, радіолокаційні станції контрбатерейної боротьби та багато іншого. Про все не скажеш відкрито на телекамери навіть перед своїми", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-