Аваков розповів про свої канадські перемовини

Аваков розповів про свої канадські перемовини

Укрінформ
Наступного року Канада та Україна активізують співпрацю у сфері реформи поліцейської освіти.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков за результатами перемовин із міністром громадської безпеки Канади Ральфом Гудейлом в Оттаві, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми обговорили співробітництво між Україною та Канадою впродовж останніх років, а також питання продовження взаємодії на 2017-2018 рр. стосовно реформування поліції та освіти, на якій хочемо зосередитися», - сказав Аваков.

Він додав, що Україна дуже зацікавлена у передовому підході до надання профільної поліцейської освіти в Канаді.

«Ми вже практично затвердили концепцію підготовки та освіти поліцейських сил. Це буде трирівнева система, у рамки якої вписується взаємодія з канадцями. У нас не буде точної копії поліцейських академій США чи Канади, але щось подібне із власними елементами. Вийде краще», - запевнив міністр.

Він констатував, що Канада готова наступного року наростити співпрацю у безпековій сфері з Україною. «На перемовинах питання стояли не таким чином, ніби щось закінчилося і треба починати нове, а як нарощувати взаємодію у 2017-ому», - зазначив глава МВС.

Міністр наголосив, що програми співпраці між правоохоронцями Канади та України «йдуть нон стоп».

«Програми тривають, вони нікуди не зникли. Прямо зараз група наших поліцейських перебуває у відрядженні в Торонто, де бере участь у тренінгах та консультаціях. Одночасно із цим 20 канадських поліцейських працюють за спеціальною навчальною програмою у Києві», - підкреслив він.

За його словами, із канадською стороною було також порушено питання взаємодії по тренінговому центру біля Києва і «ще кілька важливих тем, які не підлягають розголосу».

«Я задоволений позицією міністра Гудейла. Він - великий друг України», - підсумував Аваков.

Нагадаємо: міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков перебував із дводенним візитом у Канаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-