Аваков перериває візит до Канади через трагедію в Княжичах

Аваков перериває візит до Канади через трагедію в Княжичах

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков перерве свій триденний робочий візит до Канади і достроково повернеться в Україну у зв'язку з трагедією в Княжичах.

Про це в понеділок у Фейсбуці повідомив директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко.

"Міністр Арсен Аваков повернеться невдовзі в Україну, перервавши офіційний закордонний візит", - написав він.

При цьому Шевченко зазначив, що подробиці трагедії в Княжичах, так само, як і деталі про непересічну злочинну банду та їхні міцні зв`язки у силових структурах, будуть згодом. "Давайте попрацюють слідчі", - зазначив Шевченко.

Як повідомив Укрінформу директор Департаменту комунікацій МВС України, міністр Аваков у вівторок зранку проведе дві зустрічі з міністром внутрішніх справ Канади Христею Фріленд та міністром громадської безпеки Канади Ральфом Гудейлом, які важливі для підтримки програми допомоги Канади сектору безпеки України. Решту зустрічей буде скасовано, і міністр достроково повернеться в Україну у зв'язку з трагедією в Княжичах.

П'ятеро співробітників поліції внаслідок перестрілки загинули вночі 4 грудня в селищі Княжичі Броварського району.

Група затримання карного розшуку та спецпідрозділу КОРД вичікували в покинутому будинку грабіжників, коли в одному з будинків спрацювала сигналізація. На місце приїхав наряд держслужби охорони, який затримав поліцейських, прийнявши їх за грабіжників.

Група захоплення вирішила, що співробітників розвідки захопили злочинці - сталася перестрілка, в результаті якої загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

Прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі п'яти поліцейських. Досудове розслідування здійснюється за ч. 2 ст. 115 (вбивство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-