Будівництво мосту через Казенний Торець Порошенко назвав символом відродження Донбасу

Будівництво мосту через Казенний Торець Порошенко назвав символом відродження Донбасу

Фото
Укрінформ
Президент проінспектував хід відновлювальних робіт мостового переходу в Донецькій області.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Під час робочої поїздки до Донецької області Президент Петро Порошенко ознайомився з ходом відновлювальних робіт мостового переходу через річку Казенний Торець Слов’янського району Донецької області, на автомобільній дорозі загального користування державного значення М-03 Київ – Харків – Довжанський поблизу села Семенівка.

Глава держави назвав будівництво нового мосту одним із символів відродження Донбасу, адже мостовий перехід було зруйновано у 2014 році перед звільненням Слов’янська", - йдеться у повідомленні.

Президент поінформував, що поставив завдання відновити мости обов’язково у 2016 році. «Щоб уся країна, у тому числі окуповані території, бачили, що Донбас відбудовується. І не лише цей міст», - сказав він.

«Завдання, яке я поставив – щоб це обов’язково відбулося у цьому році. За тією інформацією, яку я маю – ми йдемо у графіку, фінансування є. Навіть у мороз ми забезпечуємо необхідну якість будівництва, і, думаю, 27-28 грудня будівництво буде завершено», - зазначив Порошенко.

На будівництво вже виділено 37 млн гривень, і Глава держави підкреслив, що «як би важко не було з грошима, це є пріоритетний напрямок фінансування».

За словами Президента, так само нині відбудовуються мостові переходи у Закитному та Сіверську. У програмі відновлення Донбасу передбачено також будівництво житла, гуртожитків, у тому числі  для тимчасово переселених осіб. «Ми відновлюємо об’єкти інфраструктури, об’єкти освіти, дитячі садки. Це знаходиться на моєму повному контролі», - сказав Порошенко і подякував усім, хто працює на виконання поставлених завдань.

Міст через річку Казенний Торець був зруйнований терористами під час бойових дій улітку 2014 року. Внаслідок вибуху та руйнування прогонових будов і опор рух транспортних засобів і пішоходів став неможливим. Впродовж останніх двох років проїзд автотранспорту здійснювався понтонним мостом. Орієнтовна дата закінчення ремонтних робіт – 25 грудня 2016 року.

Завершити ремонтні роботи мостових переходів у Закитному та Сіверську також планується у грудні поточного року.

Фото: Палінчак Михайло

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-