Україна має позбутися іміджу тягаря для інших країн - британський експерт

Україна має позбутися іміджу тягаря для інших країн - британський експерт

Укрінформ
Україна має попрацювати над тим, щоб позбутися іміджу тягаря для інших країн і зробити себе цікавою для світу з позитивної точки зору.

Про це під час публічних дебатів на тему "Що після Будапештського меморандуму?" заявив старший науковий співробітник Програми з дослідження Росії та Євразії, Королівський інститут міжнародних відносин (Chatham House, Велика Британія), Джеймс Шерр, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна мусить змінити свій імідж тягаря. Її повинні сприймати не як тягар, а як країну, яка бореться зі своїми проблемами, яку іншим країнам не треба тягнути за собою. Україна сьогодні мусить зробити себе цікавою з позитивної точки зору", - сказав Шерр.

Він розповів, що коли починав працювати експертом, при згадці України на Заході виникала єдина асоціація - це держава, яка має ядерну зброю, а тепер Україна міцно асоціюється лише з корупцією.

За словами Шерра, в Україні відбулись важливі трансформації, тож насправді картина не є однозначно песимістичною, однак держава мусить позбутися іміджу корупційної країни. 

"Україні слід змінити сприйняття себе у світі й переконати моїх співвітчизників та інших людей на Заході, що вашу країну треба підтримувати не у зв'язку із домовленостями, а через те, що її варто підтримувати, що це корисно для всіх. І над цим вам треба попрацювати", - зазначив експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-