Фірми Онищенка: Генпрокуратура має низку справ, не охоплених НАБУ

Фірми Онищенка: Генпрокуратура має низку справ, не охоплених НАБУ

Оновлено
Укрінформ
В ГПУ є справи щодо фірм народного депутата Олександра Онищенка, які не охоплені НАБУ.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є прямі докази фінансових оборудок Онищенка. Ми також маємо величезну кількість документів про фінансові оборудки не лише в газовій сфері", - сказав Луценко.

Він розповів про нафтову вежу, яка стоїть у Херсонській області і яка була захоплена російськими військами: після того, як російські війська відійшли, Онищенко уклав угоду з державними газовими структурами і почав займатися цією вежею. "Наші матеріали свідчать про те, що з того часу газ без належного гуманітарного оформлення йшов до окупованого Криму. На мою думку, це означає протизаконну співпрацю з окупаційним режимом", - сказав генпрокурор.

Луценко також зауважив, що очолюване ним відомство має величезну кількість документів про фінансові оборудки не лише в газовій сфері. ГПУ здійснює слідчі дії за цими фактами, і є вже безліч доказів щодо протиправної діяльності Онищенка та його злочинної організації, сказав генпрокурор.

Він вважає, що заява Онищенка про готовність співпраці з українськими правоохоронцями не відповідає дійсності. "Коли він заявляє, що хоче співпрацювати з українськими правоохоронними структурами, але вони чомусь не хочуть, відповідь проста - громадянин України має давати свідчення в Україні". Луценко додав, що це  стосується всіх утікачів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-