Онищенко не спростовує, що має паспорт РФ

Онищенко не спростовує, що має паспорт РФ

Укрінформ
Народний депутат Олександр Онищенко, який переховується у Великій Британії, відреагував на звинувачення Служби безпеки України щодо його співпраці з російською владою.

Свою думку він висловив у Facebook.

"Уже сьогодні вранці керівництво СБУ дало прес-конференцію і назвало мене агентом ФСБ, ще й щасливим володарем російського паспорта. Адже це мрія будь-якої людини, що отримала політичний притулок у Великобританії, прагнути роздобути ще й паспорт Росії... Укотре, на превеликий жаль, зазначу, що влада використовує СБУ для чорного піару", - написав він.

Як повідомляв Укрінформ, керівник Головного слідчого управління СБУ Георгій Остафійчук на брифінгу у четвер повідомив, що Служба безпеки України звинувачує нардепа Онищенка у співпраці з російською владою та порушила щодо нього кримінальне провадження за державну зраду. Остафійчук також повідомив, що Онищенко готує масовану інформаційну атаку на владу в рамках узгодженої з російською стороною стратегії.

Онищенка підозрюють у незаконному привласненні коштів шляхом створення газової схеми. За попередніми даними, унаслідок викритої схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн.

10 серпня Онищенка оголосили у всеукраїнський розшук.

29 липня нардеп заявив, що перебуває у Великій Британії і вже подав прохання про надання йому політичного притулку.

5 липня цього року Верховна Рада зняла недоторканність з Онищенка, а також надала дозвіл на його арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-