СБУ порушила щодо Онищенка кримінальне провадження за державну зраду

СБУ порушила щодо Онищенка кримінальне провадження за державну зраду

Укрінформ
Служба безпеки України звинувачує нардепа Олександра Онищенка у співпраці з російською владою та порушила щодо нього кримінальне провадження за державну зраду.

Про це на прес-конференції заявив керівник Головного слідчого управління СБУ Георгій Остафійчук, повідомляє Укрінформ.

«У межах розслідування кримінального провадження щодо фінансування сепаратизму ми отримали фактичні дані, які свідчать про наявність у діяннях Олександра Онищенка окремих ознак кримінального правопорушення, передбаченого статтею 111 Кримінального кодексу - це державна зрада»,- сказав Остафійчук.

Він розповів, що СБУ минулого місяця допитала адвоката Онищенка Андрія Циганкова.

«Вважаємо за необхідне оприлюднити окремі елементи СМС-листування Циганкова з громадянином Д. Аналіз змісту цієї переписки дозволяє зробити висновки, що Онищенко, по-перше, отримав паспорт громадянина Російської Федерації, а по-друге - погодився на співпрацю з російською владою з метою певної дестабілізації в Україні», - зазначив керівник Головного слідчого управління СБУ.

За інформацією СБУ, під час своїх візитів до Росії Онищенко перебуває під наглядом російських спецслужб. 

Остафійчук також повідомив, що Онищенко готує масовану інформаційну атаку на владу в рамках узгодженої з російською стороною стратегії.

«Ми проводимо негласні слідчі дії. Їх аналіз свідчить про антидержавницьку позицію громадянина Онищенка, яка, на думку слідства, інспірована спецслужбами Російської Федерації», - резюмував Остафійчук.

Як повідомляв Укрінформ, Онищенка підозрюють у незаконному привласненні коштів шляхом створення газової схеми. За попередніми даними, унаслідок викритої схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн. 

5 липня цього року Верховна Рада зняла недоторканність з Онищенка, а також надала дозвіл на його арешт. 

29 липня нардеп заявив, що перебуває у Великій Британії і вже подав прохання про надання йому політичного притулку.

10 серпня Онищенка оголосили у всеукраїнський розшук. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-