Держдеп занепокоєний маніпуляціями російських ЗМІ, але не обмежуватиме їх

Держдеп занепокоєний маніпуляціями російських ЗМІ, але не обмежуватиме їх

Укрінформ
Маніпуляції в інформаційному просторі з перекручуванням фактів, безумовно, турбують Державний департамент США, однак відомство не має намірів забороняти журналістам російських ЗМІ приходити на брифінги, щоб отримувати останню інформацію про позицію офіційного Вашингтона.

На цьому наголосив під час брифінгу в понеділок речник зовнішньополітичного відомства США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми занепокоєні зусиллями російської сторони щодо маніпулювання інформаційним простором", - наголосив представник Держдепу, підкресливши, що російські ЗМІ не вважають обов'язковою вимогою подавати інформацію, що відповідає правдивій ситуації та фактам.

Водночас, Кірбі підкреслив, що брифінги в Держдепартаменті відкриті для російських журналістів, у тому числі для таких англомовних пропагандистських ресурсів як "Russia Today" та "Sputnik".

"У мене є певні занепокоєння щодо незалежності редакцій деяких російських ЗМІ, але вам дозволено бути присутніми тут, і це буде дозволятися й надалі для того, щоб ви могли ставити будь-які запитання мені", - зауважив речник американського зовнішньополітичного відомства.

Він наголосив, що для США важливо поширювати свої погляди на події, і у світі не так багато країн, де медіа мають такий широкий доступ.

"Я душе пишаюся цим", - резюмував Кірбі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-