Парубій - за тіснішу співпрацю країн Балто-Чорноморського басейну

Парубій - за тіснішу співпрацю країн Балто-Чорноморського басейну

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що тісна співпраця країн, які межують з Російською Федерацією, є визначальною в усіх сферах, зокрема, у сфері безпеки.

Про це він заявив під час зустрічей з керівництвом Литви в ході свого візиту до Вільнюса, повідомляє прес-служба українського парламенту.

"Гібридна війна, яку веде Росія, є не лише мілітарною - не менше значення має війна інформаційна, економічна, енергетична, і нашу безпеку потрібно будувати у всіх проявах і напрямках", "це особливо розуміють ті держави, що межують з Росією", - сказав Парубій під час зустрічі з прем'єр-міністром Литовської Республіки Саулюсом Сквернялісом.

У ході зустрічі з головою Сеймасу Вікторасом Пранцкєтісом Парубій зазначив, що запропонував спікеру Литви і головам комітетів більший формат співпраці між тими державами, які є прикордонними з Росією - формат Балто-Чорноморського союзу за участю Румунії, України, країн Балтії, Польщі. "У питаннях безпеки наша співпраця є визначальною - взаємопідсилюючи один одного, забезпечувати загальну безпеку наших країн", - підкреслив Голова Верховної Ради і додав, що розраховує на ефективну співпрацю.

Голова українського парламенту побажав литовським колегам якомога швидше сформувати групу дружби та запросив спікера Сеймасу Литовської Республіки в Україну з офіційним візитом.

Парубій перебуває 28 листопада з візитом у Литовській Республіці з нагоди 25-річчя встановлення дипломатичних двосторонніх відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-