Активісти розблокували Лук'янівське СІЗО і розійшлися

Активісти розблокували Лук'янівське СІЗО і розійшлися

Укрінформ
Активісти розблокували ворота Лук'янівського СІЗО після того, як судове засідання, на якому мали провести відеодопит екс-президента Віктора Януковича, перенесли на 28 листопада, і розійшлися. 

Як повідомила кореспондентові Укрінформу один з координаторів акції Катерина Кувіта, її учасники надалі узгоджуватимуть свої дії і спільно ухвалюватимуть рішення, чи блокувати СІЗО 28 листопада, щоб не випустити колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут" на засідання Святошинського районного суду Києва.

Вона зауважила, що активісти вдалися до блокування СІЗО, оскільки побоювалися, що захист "беркутівців" після свідчень Януковича може подати клопотання про пом'якшення для підозрюваних запобіжного заходу і їх можуть випустити з-під варти, після чого ті просто зникнуть з України. При цьому Кувіта не уточнила, звідки в активістів така інформація.

Як повідомлялося, участь в акції брали представники "Правого сектору", громадських організацій "Вільні люди" та "Автомайдан". 

25 листопада в Святошинському райсуді Києва в режимі відеоконференції мав відбутися допит Януковича як свідка у справі п'ятьох колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут". Однак через відсутність на засіданні підозрюваних суд ухвалив рішення перенести засідання у справі про розстріл активістів Євромайдану на 28 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-