ЄС зацікавлений допомогти з імплементацією Мінська

ЄС зацікавлений допомогти з імплементацією Мінська

Укрінформ
Європейська сторона висловила інтерес допомогти в імплементації окремих аспектів Мінського процесу.

Про це заявив під час прес-конференції у Києві заступник глави Адміністрацій Президента України Костянтин Єлісєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли ми говорили на Саміті про Мінський процес, то важливо, що європейська сторона запропонувала нам внести пропозиції, як ЄС має ще допомогти в імплементації Мінського процесу", - заявив він.

Заступник глави АПУ нагадав, що на сьогодні це відбувається переважно у так званому "Нормандському форматі" чи форматі Тристоронньої контактної групи.

"Є інтерес європейської сторони допомогти в імплементації окремих аспектів Мінських домовленостей. І, звичайно, у цьому зв'язку ми будемо обмінюватися пропозиціями", - зазначив К.Єлисєєв.

Він також додав, що надання Україні того ж безвізового режиму є "важливим політичним компонентом" у цьому плані,  оскільки він дасть громадянам можливість відчути, що вони втрачають, якщо не будуть підтримувати суверенітет та територіальну цілісність України. Адже безвіз буде надаватися лише тим громадянам України, які мають український біометричний паспорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-