Януковича треба допитувати як головного обвинуваченого - Турчинов

Януковича треба допитувати як головного обвинуваченого - Турчинов

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Віктора Януковича потрібно допитувати як головного підозрюваного, а не як свідка. 

Про це він сказав в інтерв'ю Інтерфакс-Україна

«Ви знаєте, в чому проблема цього допиту? В тому, що Януковича будуть допитувати як свідка, як би дивно це не звучало. Цей допит ініціювався захистом «Беркуту», яких звинувачують у розстрілі активістів Майдану. Росіяни, які дали дозвіл на цей допит, просто хочуть зробити шоу, в якому «свідок» Янукович буде захищати «беркутівців» і поливати брудом Майдан», - сказав Турчинов. 

Він переконаний, що Януковича також треба судити за державну зраду. 

«Згадайте його звернення до Путіна, щоб той ввів війська в Україну. За це треба відповідати», - сказав секретар РНБО. 

Він переконаний, що, якщо українська сторона не може привезти Януковича в Україну, то повинно працювати заочне судочинство. 

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада у Святошинському районному суді міста Києва о 13:00 відбудеться судове засідання у справі "Вбивства людей під час Євромайдану", під час якого заплановано допит екс-президента України Віктора Януковича в якості свідка. Судове засідання транслюватиметься в онлайн-режимі на веб-порталі "Судова влада України". 

Раніше повідомлялося, що відеодопит Януковича планують висвітлювати близько 300 представників ЗМІ. При цьому акредитовано багато російських медіа. Сам екс-президент України буде давати свідчення в Ростовському обласному суді.

Обвинуваченими в цьому провадженні є п'ять колишніх бійців київського батальйону "Беркут". Ще 18 перебувають у розшуку. А також сім колишніх посадовців, серед яких і Віктор Янукович. 

Сама ж справа про розстріл 48 людей на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року слухається у Святошинському райсуді вже півтора року.

Російські ЗМІ повідомляють, що у Ростові-на-Дону в п'ятницю відбудеться прес-конференція Януковича за підсумками його відеодопиту в Святошинському районному суді Києва. Початок заходу заплановано на 18:00 за київським часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-