Україна та Угорщина починають нову історію співпраці - Гройсман

Україна та Угорщина починають нову історію співпраці - Гройсман

Укрінформ
Сьогодні можна вважати, що Україна та Угорщина розпочинають нову історію зближення і поглиблення двосторонньої співпраці.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі із активом української громади Угорщини, повідомляє Урядовий портал.

"Сьогодні є усі засади вважати, що ми розпочинаємо нову історію зближення і поглиблення нашої співпраці. Я щиро тішуся цьому, бо вважаю, що така прекрасна країна як Угорщина, з якою ми маємо спільний кордон, теплі і дружні відносини, приязні з точки зору наших народів, маємо велику національну меншину в Україні, ми просто зобов'язані ефективно розвивати ці стосунки", - заявив Гройсман.

Коментуючи результати офіційного візиту до Угорщини, Прем’єр підкреслив його результативність та конкретні досягнення. Так, за підсумками зустрічі з главою угорського Віктором Орбаном була підписана низка угод, зокрема щодо реалізації спільних інфраструктурних проектів, співробітництва у сферах фінансів та спорту.

Гройсман також відзначив незмінну позицію Угорщини щодо підтримки територіальної цілісності України та завершення ратифікації Угоди про асоціацію із ЄС, про що свідчать проведені переговори, зокрема із головою Державних зборів Угорщини Ласло Кьовером. Сторони також обговорили питання захисту прав національних меншин у державах.

"Є повне розуміння і підтримка взаємодії двох країн. Я вважаю, що ми маємо дуже гарні основи для нашої співпраці", - зауважив Гройсман.

Прем’єр поспілкувався з громадою про ситуацію в Україні, а також дії уряду щодо проведення реформ. "За кілька років ми можемо твердо стати на ноги у всіх сферах. Тут треба терпіння, розуміння і антипопулістська політика", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-