Нищук не вбачає підстав для своєї відставки

Нищук не вбачає підстав для своєї відставки

Укрінформ
Міністр культури Євген Нищук не вбачає підстав для своєї відставки через вирвані з контексту його слова про «відсутність генетики» на Донбасі.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо вирвати з Біблії цитату, то може здатися, що її писав безбожник. Це вирвана конкретна річ, і всі, хто потім почав постити (у соцмережах. - Ред.), він постив не з телепередачі, а постив уже з переробленої інформації російських сайтів. Зрозумійте це. Давайте будемо солідарними. За що у відставку? За те, що я люблю українську культуру та віддаю їй з ранку до ночі свій час? Якщо це когось ощасливить - будь ласка», - сказав Нищук.

Він знову перепросив усіх, кого могли образити його слова.

«Я за слово вибачаюся, за можливу інтерпретацію або трактування думки - я вибачаюсь. Але це конкретна думка. Скільки кожного дня говорить кожен політик! Хтось пішов з Верховної Ради?» - наголосив Нищук.

Як повідомлялося, у Верховній Раді зареєстровано постанови про звільнення Євгена Нищука з посади міністра культури України.

Згідно з інформацією на сайті парламенту, його автором є народний депутат від Опозиційного блоку Олександр Вілкул.

Соціальні мережі збурило повідомлення про те, що міністр культури Євген Нищук в ефірі українського телеканалу заявив, що на сході України «немає ніякої генетики», і що ці міста радянською владою були свідомо заселені завезеними людьми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-