У мережу виклали деталі зв'язків Путіна з пітерським криміналом

У мережу виклали деталі зв'язків Путіна з пітерським криміналом

Укрінформ
Стали відомі подробиці зв'язків президента Росії Володимира Путіна під час його віце-губернаторства у Петербурзі з представниками тамбовського організованого злочинного угрупування Іллею Трабером і Дмитром Скигіним.

Матеріал викладено на сайті «Путінізм».

«Створена Путіним клептократія взагалі не має прецедентів в історії Росії. Слава її вже до Монако дійшла. Стільки ніколи не крали, тим більше перші особи. Це нове слово, так він і увійде в історію: як людина, яка підняла з колін тамбовське ОЗУ», - зроблено висновок наприкінці розслідування.

В об'ємному матеріалі розповідається, зокрема, про розслідування поліцією Монако справ, пов'язаних з керівниками тамбовського злочинного угрупування Іллею Трабером і Дмитром Скигіним.

Ілля Ілліч Трабер - авторитет тамбовської ОЗУ на прізвисько «Антиквар». Він відомий також як «нічний комендант» російських портів на Балтиці (Петербурга, Виборга, Приморська): «Сьогодні авторитет Трабер живе у власному маєтку на території Невського лісопарку під Петербургом і прекрасно почувається. Він у розшуку Інтерполу у справі «російської мафії» в Іспанії. Однак поки Путін при владі, видача Траберу не загрожує».

Як зазначається у матеріалі, діловим партнером Трабера-антиквара з початку 1990-х років був Дмитро Едуардович Скигін - «фінансист тамбовського ОЗУ та утримувач його общака в Європі упродовж багатьох років».

Читайте також: Шендерович: Путін працював на Тамбовську ОЗУ

Згідно з даними і схемами, про які йдеться у матеріалі, в 1990-ті роки Трабер, Скигін і тамбовське ОЗУ в цілому спільно рейдерски захоплювали підприємства Петербурга та околиць.

Сайт «Путінізм як він є» створено анонімно на платформі Wordpress.com, де кожен може зробити сайт і публікувати свої розслідування. Цей матеріал про кримінальні контакти Путіна у 1990-ті роки ретвітнув Олексій Навальний: «На «путінізмі» нова величезна стаття про зв'язки Путіна з пітерськими бандитами». Він же нагадав, що саме на цьому сайті вийшла перша стаття про друга дитинства Путіна Петра Колбіна (колишній співвласник видатного російського нафтотрейдера Gunvor.

Розслідування про зв'язки Путіна з Трабером і Скигіним, тільки набагато менш детальніше, публікувала ще п'ять з половиною років тому «Новая газета».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-