Шендерович: Путін працював на Тамбовську ОЗУ

Шендерович: Путін працював на Тамбовську ОЗУ

Укрінформ
За словами Віктора Шендеровича, у становленні і "вихованні" майбутнього президента Росії Путіна взяв активну участь рецидивіст із 20-річним тюремним "стажем".

Про це письменник розповів в інтерв'ю Эху Москвы у програмі «Особое мнение».

«Леонід Усвяцов, який відсидів 20 років, між двома ходками встиг прийняти участь у вихованні майбутнього президента Росії. Саме у нього в секції займався з 16 років Володимир Путін, саме Усвяцов влаштував його, сина прибиральниці і вахтера зі спортивної квотою у блатний ЛДУ. Застрелили Усвяцова 1994 року у кримінальній розбірці в Пітері. Він лежить на Большеохтинському кладовищі», - каже Шендерович.

Він також згадав епітафію на могильній плиті, яку він «соромиться читати в ефірі «Эха Москви», однак радить ведучим поцікавитися.

«І ви дещо зрозумієте, ось звідки у нашого президента це «бити першим», звідки цей чудовий стиль, вся поетика його мови: «відрізати, щоб не виросло», «замучитесь пил ковтати». І в цілому дуже добре засвоєні уроки життя. Після відстрілу самбіста Усвяцова його місце в організації посів боксер Кумарін. Цю організацію для простоти ми два десятиріття називаємо Тамбовською ОЗУ. Саме на неї працював віце-мер Санкт-Петербурга Володимир Путін», - пояснив Віктор Шендерович.

Шендерович стверджує, що ці факти описані в десятках публікацій, розслідувань, документів, доповідей, в тому числі вже цілком офіційних.

Повертаючись до нового ватажка «організації» Кумаріна, письменник зазначив, що боксеру, який нині відбуває тюремний термін, вже варто почати побоюватися за своє життя.

«Я б на його місці почав турбуватися про своє життя, тому що мабуть, була якась домовленість в обмін на непогані житлові умови в ув'язненні, я вважаю. Про мовчання. Але Путін не завжди залишатиметься при владі. І можуть прийти інші люди, які можуть укласти з Кумаріним інший контракт за непогані житлові умови, в які буде входити розповідь про спільні роки з Володимиром Володимировичем. І думаю, що Путін це розуміє, а зачищати кінці він вміє», - резюмував Шендерович.

Як повідомляє Медуза, з сайту «Эхо Москвы» видалили згадування про передачу «Особое мнение» за участю опозиційного публіциста Віктора Шендеровича. Вона вийшла в ефір 24 грудня. Розшифровку передачі на момент видалення подивилися близько 50 тисяч відвідувачів.

Як пояснив головний редактор сайту "Медузы" Віталій Рувинський, передачу вирішили видалити, оскільки в ній міститься велика кількість особистих образ на адресу президента РФ Володимира Путіна.

фото: livejournal

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-