Парубій обговорив з Вселенським Патріархом створення Помісної Церкви в Україні

Парубій обговорив з Вселенським Патріархом створення Помісної Церкви в Україні

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час свого візиту до Турецької Республіки у приміщенні Патріархії Константинопольської Православної Церкви провів зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм, Архієпископом Константинополя – Нового Риму.

Про це повідомила прес-служба Апарату Верховної Ради України.

"Відносини офіційного Києва та Вселенської Патріархії мають бути набагато тіснішими, аби досягти утворення Єдиної Помісної Української Православної Церкви", - заявив Парубій після зустрічі із Вселенським Патріархом Варфоломієм.

На початку зустрічі Голова Верховної Ради від імені парламенту привітав Патріарха Варфоломія з 25-літтям Патріаршого служіння та підніс йому букет квітів і символічний подарунок із зображенням собору Софії Київської.

"Софія Київська - це наша всеукраїнська святиня, яка єднає український народ та його Церкву з Вселенською Церквою-Матір'ю, від якої Русь - Україна отримала хрещення", - зазначив Парубій, вітаючи Патріарха Варфоломія.

Як повідомляє прес-служба, під час понад двогодинної зустрічі Голова Верховної Ради України Андрій Парубій обговорив із Вселенським Патріархом питання перспективи утворення Єдиної Помісної Православної Церкви в Україні та надання їй Томосу про Автокефалію.

Зі свого боку, Святійший Патріарх Варфоломій подякував Голові Верховної Ради та усім народним депутатам за звернення, яке ухвалив український парламент у червні 2016 року на адресу Вселенського Патріарха з проханням створити в Україні Єдину Помісну Православну Церкву та надати їй автокефальний статус, тобто визнати церковну незалежність. Патріарх Варфоломій назвав це звернення Верховної Ради  "важливою історичною подією".

Наприкінці зустрічі Парубій подякував Вселенському Патріарху Варфоломію за духовну опіку над українською діаспорою у США, Канаді, Австралії та Туреччині, за молитви Вселенського Патріарха, які щоденно підносяться у стінах Георгіївського Патріаршого собору.

Як повідомляло агентство, голова Верховної Ради України Андрій Парубій здійснює візит до Турецької Республіки.

Програмою візиту передбачено зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм, з Головою Великих Національних Зборів Турецької Республіки Ісмаїлом Кахраманом, участь у засіданні Парламентської Асамблеї НАТО, зустріч з Президентом ПА НАТО М.Тернером та Звернення Голови Українського Парламенту до Комітету цивільного виміру безпеки ПА НАТО з питання доповіді щодо двох вимірів конфлікту в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-