Опоблок назвав тиском на Раду бойкот

Опоблок назвав тиском на Раду бойкот "Самопомочі" через Новинського

Укрінформ
Рішення парламентської фракції "Самопоміч" не голосувати у Верховній Раді до прийняття рішення про зняття недоторканості з Вадима Новинського є тиском на парламент.

Про це заявив співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Демарш "Самопомічі" коментувати навіть не будемо, тому що насправді - це тиск на парламент", - сказав він журналістам у п'ятницю в кулуарах Ради.

Він також назвав незаконними можливі зміни до Регламенту Верховної Ради щодо зміни процедури розгляду подань правоохоронних органів щодо народних депутатів.

"Це незаконно, тому що був вже прецедент в парламенті, коли з одного з народних депутатів було знято недоторканість прямо в залі, а потім суд відмінив. Тобто, всі дії треба робити по закону", - підкреслив Бойко.

Як повідомлялося, у четвер фракція "Самопоміч" вирішила не брати участь у голосуваннях в парламенті до тих пір, поки не буде вирішено питання про зняття недоторканості з Вадима Новинського від "Опозиційного блоку".

Генпрокуратура направила 3 листопада подання до Верховної Ради щодо Новинського, якого звинувачують у тиску на вже покійного митрополита Володимира з метою усунення його від керівництва УПЦ (МП). Регламентний комітет переніс розгляд подання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-