"Батьківщина" підтримає зняття з Новинського недоторканності - Тимошенко

Укрінформ
ВО "Батьківщина" підтримає зняття з депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського недоторканності. 

Про це в коментарі телеканалу "112 Україна" повідомила лідер политсили Юлія Тимошенко. 

"Наша фракція завжди голосувала за зняття недоторканності в цілому з депутатів, президента, суддів. І взагалі ця недоторканність - ганебне приниження всього іншого суспільства, яке не те, що не має недоторканності, а яке репресує державна машина останні 15-20 років. Тому треба зняти недоторканність зі всіх. Так само наша фракція голосує за зняття недоторканності з окремих депутатів. Треба захищатися, йти в суд, якщо потрібно. Ми будемо голосувати за зняття недоторканності", - заявила Тимошенко, відповідаючи на питання, чи має намір "Батьківщина" підтримати позбавлення Новинського недоторканності.

Як повідомляв Укрінформ, на ранковому пленарному засіданні у четвер фракція «Самопоміч» заявила про те, що не голосуватиме на засіданнях, поки в сесійній залі не буде розглянуто питання про зняття недоторканності з депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського.

У середу Регламентний комітет розглядав подання Генпрокуратури щодо притягнення до кримінальної відповідальності Вадима Новинського, однак остаточне рішення не прийнято, оскільки ГПУ має представити додаткові пояснення.

Новинський проходить як співучасник в одному з епізодів "великої справи Януковича" - про узурпацію влади і вплив на українську церкву. Зокрема, його підозрюють у незаконному позбавленні волі особистого помічника покійного предстоятеля Української православної церкви Володимира - архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-