Раді рекомендують прийняти закон проти «Путінпроп»

Раді рекомендують прийняти закон проти «Путінпроп»

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити в цілому законопроект про захист книжкового ринку від російської пропаганди.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Комітету.

"16 листопада під час засідання Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики було ухвалено рішення пропонувати парламенту прийняти у другому читанні та в цілому  урядовий законопроект щодо захисту українського книжкового ринку від російської пропаганди", - йдеться у повідомленні.

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко, який був присутній на засіданні, подякував членам Комітету та всім причетним до його розробки та доопрацювання за плідну роботу, а також висловив сподівання, що вже найближчим часом цей законопроект буде схвалений у Верховній Раді.

Як повідомлялося, урядовий законопроект №5114 «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту» передбачає запровадження дозвільного принципу для книг походженням із РФ. Під заборону потраплятиме продукція, яка містить антиукраїнський і антидержавний зміст та розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Відповідно до законопроекту, в 10-денний термін громадська експертна рада повинна буде або надати дозвіл або обгрунтовано відмовити. Проект закону передбачає, що після його ухвалення кількість книг, які будуть дозволені для ввезення громадянами в ручній поклажі або супроводженому багажі без отримання дозволу, буде обмежено 10 примірниками на людину, тоді як зараз через кордон можна завезти до 50 кг книг на особу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-