Геращенко обіцяє розказати, як деякі нардепи

Геращенко обіцяє розказати, як деякі нардепи "пхали палиці в колеса" безвізу

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко пообіцяла, що як тільки Україна отримає безвізовий режим з Європейським Союзом, розповість украінцям, хто з народних депутатів і громадських активістів ходив по посольствах країн ЄС, вимагаючи не приймати це рішення.

Про це вона заявила, виступаючи з трибуни парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли отримає Україна безвізовий режим, ми розкажемо українському суспільству, що робили дехто і з цього залу (сесійного залу ВР - ред.), і дехто так звані громадські активісти, як вони бігали по посольствах і просили не давати Україні безвізовий режим, а що в цей час робили влада і парламент, вимагаючи від ЄС так само виконувати свою частину зобов'язань, бо це є справою честі для ЄС", - сказала Геращенко.

За її словами, деякі люди з українськими дипломатичними паспортами, які автоматично передбачають поїздки до Європи без віз, просили не приймати рішення про безвізовий режим з Євросоюзом для всіх українців.

Разом з тим, парламентарій наголосила, що зараз настав час, коли ЄС має виконати свою частину угоди, оскільки, за її словами, Україна виконала всі вимоги.

"За останні кілька десятиліть жоден європеєць не загинув за європейські цінності. Українські хлопці гинуть сьогодні, захищаючи європейські цінності й доводячи, що Україна є важливою частиною Європи! Це Україна потрібна сьогодні Європейському Союзу і ми маємо не посипати голови попелом, а дуже чітко про це говорити", - підкреслила Геращенко.

Вона також додала, що у Плані дій щодо візової лібералізації не йшлося про жодні застережливі механізми.

"Ми з повагою і розумінням ставимося до нових викликів, які стали перед європейською стороною. Дійсно, там є серйозні міграційні кризи, які створила не Україна зараз зі своєю війною, яку на наших кордонах розв'язала РФ. Але що виникло за цей час, які виклики постали перед Україною - у нас виникла війна. Хіба ми сказали, що це є для нас додатковий виклик? Ні! Ми виконали 144 всі пункти, бо ми їх робимо не для Могеріні, не для ЄС, а для України", - наголосила перший віце-спікер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-