Москаль сказав, хто повертає старі

Москаль сказав, хто повертає старі "схеми" на Закарпатську митницю

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль різко відреагував на зміну керівництва Закарпатської митниці ДФС. Москаль вважає, що незабаром на Закарпатті поновиться зруйнована схема контрабанди сигарет фурами через кордон.

Про це Москаль заявив на своєму офіційному сайті.

«Контрабанда електромобіля вартістю півмільйона гривень, яку днями «не помітили» закарпатські митники, – дуже промовистий факт для всієї Державної фіскальної служби. Раніше, як тільки правоохоронці викривали митників на набагато менших порушеннях, пробалогівські ЗМІ (Віктор Балога - народний депутат, стоїть в опозиції до Москаля - ред.) кричали, що це «дахує» Москаль, котрий зробив начальником Закарпатської митниці ДФС свою людину – Колеснікова. Повідомляю, що я митницю більше не «дахую», оскільки тепер кадри тут розставляють вінницькі. В.о. начальника Закарпатської митниці Станіслав Балуєв раніше працював на Вінницькій митниці, заступник голови ДФС, який курує митницю, Станіслав Продан – із Вінницької області, «смотрящий» за митницями радник голови Державної фіскальної служби Геннадій Романенко – з Вінницької області", - заявив Москаль.

Разом із тим, він зазначив, що «спочатку через митницю йдуть маленькі електромобілі, потім підуть звичайні автомобілі, а за ними – фури».

"Зараз на Закарпатській митниці вибудовується зруйнована схема сигаретного «бізнесу». І ніякої реакції на це із боку ДФС немає – ні відсторонень, ні дисциплінарних проваджень", - акцентував голова ОДА.

За інформацією правоохоронців, учора, 10 листопада, на Закарпатті митники й прикордонники и дозволили буковинцю ввезти без розмитнення електромобіль Renault вартістю півмільйона гривень в салоні мікроавтобуса Mercedes. Автомобіль перетнув пункт пропуску «Лужанка» в селі Астей Берегівського району. За інформацією поліції, діючи в змові, інспектори митної служби та працівники прикордонної служби не оглянули даний Mercedes Sprinter і не оформили його вантаж - електромобіль. Обидва авто були затримані й доставлені на штрафмайданчик Берегівської поліції. В діях службових осіб митної та прикордонної служби пункту пропуску «Лужанка» вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Сьогодні прес-служба Мукачівського прикордонного загону спростувала інформацію про змову з митниками, вказавши, що з боку прикордонників дотримано усіх вимог щодо порядку проведення прикордонного контролю.

Як повідомлялося, попереднього керівника Закарпатської митниці ДФС Володимира Колеснікова відсторонили з посади через дисциплінарне порушення. Це уже друга відставка Колеснікова. А через першу його відставку, ініційовану головою ДФС Романом Насіровим у квітні, Москаль завляв, що піде у відставку. Учора тут представили нового керівника Станіслава Балуєва, який раніше працював на Вінницькій митниці ДФС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-