РФ затримала

РФ затримала "диверсантів", аби захопити нових заручників - Геращенко

Укрінформ
Перший віце-спікер Верховної Ради і уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації на сході Ірина Геращенко вважає затримання "диверсантів" у Криму частиною політики РФ щодо захоплення нових заручників.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

"Я бачу тут дві позиції. Для нас очевидно, що останнім часом ми бачимо, що РФ на окупованій території та їх маріонетки сповідують політику загарбання все нових і нових заручників, тому що заручники - це той інструментарій, яким вони пізніше шантажують Україну. Тому що Україна бореться за своїх громадян", - заявила Геращенко.

Вона нагадала про затримання українського журналіста Романа Сущенка та оголошення диверсантом українського громадянина Євгена Панова.

"Але яка ж ганебна поведінка РФ за цим заручників. До Панова, наприклад, не пускають українського консула. Це є порушенням всіх міжнародних стандартів. А чому його не пускають? Очевидно, що Панова катують", - зазначила вона. 

Як повідомляв Укрінформ, ФСБ у четвер заявила про чергове "затримання членів диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України" в місті Севастополі.  

Офіційний представник МО України з питань АТО Андрій Лисенко заявляє, що ця інформація не відповідає дійсності, а спецслужби Росії роблять це з однією метою - "показати ефективність цієї спецслужби, ввести в оману російський народ і світову спільноту, завдати шкоди авторитету українських Збройних сил".

Раніше, 10 серпня, ФСБ Росії опублікувала офіційну заяву, в якій стверджувала, що в окупованому Росією Криму запобігла "ряду терористичних актів", нібито підготовлених Головним управлінням розвідки МО України. У Генштабі України цю заяву назвали провокацією. Водночас російські силовики затримали декілька громадян України, щоб звинуватити їх у підготовці "терактів" на території окупованого Криму, зокрема Євгенія Панова і Андрія Захтея, відносно яких були застосовані тортури. Після цього вони надовго зникли з поля зору правозахисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-