Затримання

Затримання "диверсантів" у Криму може заморозити обмін політв'язнів - Фейгін

Укрінформ
Адвокат незаконно ув’язненого в РФ власкора Укрінформу у Франції Романа Сущенка Марк Фейгін вважає, що наслідком затримання "диверсантів" у Криму може бути заморожування переговорів з обміну політв'язнів.

Про він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Якось дивно збіглося з виборами в США, позицією одного з кандидатів, який говорив про можливості переговорів по Криму, визнання його анексії. Таке відчуття, що є якесь політичне накачування. Я переконаний, що це черговий фейк. Політичні наслідки цих подій завжди мають місце. Наприклад, заморожування всіх переговорів з гуманітарних обмінів. Зараз говорити про обмін Сенцова, Кольченко, Карпюка, Клиха стає проблематично", - сказав Фейгін.

На його думку, затриманих так званих "диверсантів" можуть звинуватити за статтею "тероризм", яка передбачає санкції у вигляді позбавлення волі до 20 років.

"Там ст. 205 (тероризм) і потім букет, напевно, ще додадуть... За сумою статей може бути довічним. За ст. 205 до 20 років", - заявив адвокат.

Фейгін також нагадав, що затримані в серпні "кримські диверсанти" зараз знаходяться в Лефортовському СІЗО, також там знаходиться обвинувачений Росією у шпигунстві український журналіст Роман Сущенко.

Як повідомляв Укрінформ, ФСБ у четвер заявила про чергове "затримання членів диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України" в місті Севастополі.  

Офіційний представник МО України з питань АТО Андрій Лисенко заявляє, що ця інформація не відповідає дійсності, а спецслужби Росії роблять це з однією метою - "показати ефективність цієї спецслужби, ввести в оману російський народ і світову спільноту, завдати шкоди авторитету українських Збройних сил".

Раніше, 10 серпня, ФСБ Росії опублікувала офіційну заяву, в якій стверджувала, що в окупованому Росією Криму запобігла "ряду терористичних актів", нібито підготовлених Головним управлінням розвідки МО України. У Генштабі України цю заяву назвали провокацією. Водночас російські силовики затримали декілька громадян України, щоб звинуватити їх у підготовці "терактів" на території окупованого Криму, зокрема Євгенія Панова і Андрія Захтея, відносно яких були застосовані тортури. Після цього вони надовго зникли з поля зору правозахисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-