У

У "золотого" Романчука знайшли ікон на $8,5 тисяч і старовинні книги

Укрінформ
Під час обшуку у екс-першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука вилучили ікони вартістю у 8,5 тисяч доларів та книги кінця 19-го й початку 20-го століть вартістю 7 тисяч гривень.

Про це стало відомо під час чергового судового засідання у справі Романчука, якого звинувачують у хабарі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відповідно до матеріалів, які надано суду для дослідження, під час обшуків у помешканні Романчука виявлено 6 ікон, загальною вартістю близько 8,5 тисяч доларів (про це свідчить надана фахова оцінка - ред.), та книги 1900 та 1890 року видання, орієнтовною вартістю одна та шість тисяч гривень відповідно, які мають певну культурну цінність», - сказала головуюча у процесі суддя Світлана Скрипченко.

9 листопада Центральний районний суд міста Миколаєва продовжив слухання справи по обвинуваченню Романчука за ч.4 ст.368 Кримінального Кодексу України (отримання неправомірної вигоди посадової особи в особливо великих розмірах). Нині триває дослідження доказів. Зокрема, розглядаються протоколи обшуків, документи, речові докази (телефони, гроші, флеш-карти тощо).

Зауважимо, що як і раніше, адвокати Романчука постійно звертають увагу на те, що працівники військової прокуратури не мали достатньо повноважень, щоб  порушувати і розслідувати цю справу, адже це прерогатива Національного антикорупційного бюро України. А відтак, всі докази не є законними.

Як повідомляв Укрінформ, 3 червня СБУ спільно з військовою прокуратурою заявили про припинення корупційної діяльності групи високопосадовців на чолі з першим заступником голови Миколаївської ОДА, які вимагали хабар 90 тис. дол за надання дозволу ТОВ «ЕЛК-БУД» по видобутку вапняку. Під час обшуків на робочому місці та вдома в маєтку першого заступника голови ОДА знайшли валізу з 300 тисячами доларів та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи із золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-